Dashboard

 
 1. Új riport csempe hozzáadása

  Új csempe hozzáadásához kattintson az "Új hozzáadása" gombra! Ezután a felugró ablakban válassza ki a listából azt, amelyiket hozzá kívánja adni az oldalhoz, majd kattintson a "Hozzáadás" gombra!

 2. Riport csempék beállításai

   A csempék jobb felső sarkában található () ikonra kattintva eléri az adott csempe beállításait. Tetszőlegesen meg tudja változtatni a szélességét, frissítheti a benne szereplő adatokat. A csempe törlésére is itt van lehetősége.

   A Szűrés ikonra () kattintva beállíthatja, mely felhasználók vagy felhasználói csoportok adatait kívánja megtekinteni. A riportok alapbeállításként a mai és az elmúlt 7 napra vonatkozó adatokat mutatják. Ezt a Szűrés ikonra kattintva az időszak megadásával módosíthatja. Megadhatja a csempe frissítésének gyakoriságát is (óra:perc). Kattintson az "Alkalmaz" gombra, amennyiben csak egyszer kívánja az adott beállításokkal megtekinteni a csempe tartalmát. Amennyiben a jövőben is a megadott beállítások alapján szeretné a csempe tartalmát megtekinteni, kattintson a "Mentés" gombra.

  A csempéket tetszőlegesen átrendezheti. Ehhez kattintson a címsorra és húzza a kívánt helyre az adott csempét.

  Az oldalon látható diagramokon az adatokat munkavállalókra bontva, vagy az "Összesítve" mezőt kijelölve a teljes csoportra vonatkozóan is megtekintheti. Az adatok (a grafikonok tartalmának függvényében) szűrhetőek akár az irodában vagy az irodán kívülről végzett számítógépes munkavégzés, vagy munkatípusok szerint. További részletes adatokat láthat, ha az egeret a grafikonok fölé viszi.

Riport típusok

 1. Átlag napi munkaidő, munkatípusok szerint

  Megmutatja a beállított időszakra vonatkozóan, hogy a munkaidőt a munkavállalók egy átlagos munkanapra vetítve milyen munkatípusokra könyvelték el. Az összes munkaidőből láthatja az előzetesen produktívnak beállított használat alapján az összes produktív munkaidőt, továbbá a nem produktív idők munkatípusok szerinti eloszlását.

 2. Átlagos munkakezdés és befejezés

  Megmutatja a beállított időszakra vonatkozóan, hogy a munkavállalók átlagosan mikor kezdték és mikor fejezték be a munkát, illetve mennyi a munkakezdés és munkabefejezés közötti idő átlaga.

 3. Feladatokra könyvelt idő

  Megmutatja a beállított időszakra vonatkozóan, hogy a munkavállalók az összes munkaidejükből milyen feladatokra mennyi munkaidőt könyveltek el.

 4. 10 legtöbbet használt alkalmazás

  Megmutatja a beállított időszakra vonatkozóan, hogy a munkavállalók mennyi időt töltöttek alkalmazáshasználattal és azon belül melyik számítógépes alkalmazást használták a leggyakrabban.

 5. 10 legtöbbet látogatott URL

  Megmutatja a beállított időszakra vonatkozóan, hogy a munkavállalók mennyi időt használtak internetes böngészőt és azon belül melyik weboldalakat látogatták a leggyakrabban.

 6. Munkaidő egyenleg

  Megmutatja a beállított időszakra vonatkozóan, hogy a munkavállalóknak a beállított elvárt munkaidőhöz képest mennyi a munkaidő többlete (zöld) vagy munkaidő hiánya (piros).

 7. Aktív számítógépes munkaidő

  Megmutatja a beállított időszakra vonatkozóan a munkavállalók aktív billentyű- vagy egérhasználattal járó számítógépes munkaidejét az összes számítógépes munkaidőhöz viszonyítva.

 8. Produktív (számítógépes) munkaidő

  Megmutatja a beállított időszakra vonatkozóan az előzetesen produktívnak beállított használat alapján a munkavállalók produktív (számítógépes) tevékenységét összesítve.

 
Dashboard

Így kezdje el

 • A számítógépes alkalmazás elválaszthatatlan része a JobCTRL® webalkalmazásának, bekapcsolt állapotban automatikusan követi és méri az Ön munkavégzését, melyről elemezhető riportokat készít.

  Amennyiben a regisztráció során nem töltötte le és telepítette a számítógépes alkalmazást, meg tudja tenni, ha a jobb felső sarokban a neve melletti legördülő menüből először kiválasztja a JobCTRL® alkalmazások telepítése-t, majd elindítja a kívánt alkalmazás letöltését.

  Az alkalmazást elindítani vagy leállítani az ikonra () (bal egérgombbal) kettőt kattintva tudja. (A rendszer a regisztrációkor használt IP címet automatikusan irodai hálózatnak tekinti, így akkor fog irodai tartózkodást mutatni, amikor bármelyik felhasználó azon az IP címen kapcsolódik az internetre. Bármilyen egyéb IP címről való kapcsolódás esetén a rendszer irodán kívülről dolgozónak mutatja a felhasználót. Amennyiben nem a kívánt nézetet látja, akkor az adatok pontos megjelenítése érdekében javasoljuk, hogy menjen a Céges hálózatok oldalra () és szükség esetén módosítsa az irodai IP cím beállításokat!)

  Az alkalmazást az Ön kényelme érdekében úgy állítottuk be, hogy az automatikusan feladatokat hozzon létre és a feladatok közti váltást is magától végezze el, így csökkentve a manuális adminisztráció szükségességét. Amennyiben az automatikus feladatlétrehozás és váltás aktív, a manuális használatot felül fogja írni az automatikus működés. Saját szabályok felvételével tovább pontosíthatja a feladatvégzés dokumentálását.

  Az automatikus feladatváltást bármikor kikapcsolhatja a webalkalmazás Alapbeállítások () menüpontjában vagy, ha lenyomva tartja a CTRL billentyűt és a bal egérgombbal a számítógépes alkalmazás ikonjára () kettőt kattint. Így lehetősége nyílik a manuális feladatváltásra.

 • Alapbeállításként egy felhasználói csoport szerepel a rendszerben, melyben Ön az egyetlen tag.

  Kollégái regisztrálásához látogasson el a Szerkesztés/Felhasználók, csoportok beállításai/Felhasználói fiók​ szerkesztése () menübe! Az új kollégák felvételét két módon is megteheti: egyenként, manuálisan hozzá tudja adni őket a rendszerhez, vagy egy Excel táblázat segítségével egyszerre tudja regisztrálni az összes dolgozót.

  A felhasználói hierarchiában szerkesztheti, áthelyezheti csoportjait és felhasználóit, akár tömegesen is.

 • A rendszerben a munkaidőrögzítés minden esetben feladatokra történik. Ahhoz, hogy mindez megtörténjen, vegyen fel feladatokat a Szerkesztés/Projektek, feladatok szerkesztése/Projektek, feladatok alapadatainak szerkesztése​ () menüpontban! A regisztrációval egyidőben generáltunk Önnek 5 feladatot (Adminisztráció, E-mailek kezelése, JC360 Adminisztráció, Megbeszélés, Szünet). További projekt vagy feladat felvétele során adja meg annak időszakát, prioritását, tervezett költségét és időtartamát!

  A projekt- vagy feladatfelvétellel egyidőben lehetősége van azokat kollégáihoz rendelni a felugró ablakban a "Projektrésztvevők felvétele" illetve a "Hozzárendelések" részekben.

 • A munkaidők elkönyvelését pontosabbá teheti, ha a Kulcsszó alapú szabályok () oldalon saját szabályok kialakításával automatizálja a rendszer működését. Az automatikus szabályok a megadott kulcsszavak alapján automatikus feladatváltást vagy munkastátuszból való kiléptetést eredményeznek.

  A rendszer képes a beírt karaktersort az E-mail feladójában, címzettjében, tárgyában, a megnyitott alkalmazás címsorában keresni, vagy a futó alkalmazások neveiben, a megadott webcímben vizsgálni, vagy Office dokumentum nevében és/vagy elérési útvonalában figyelni.

  A Feladatra váltó szabályok minden, az adott feladathoz hozzárendelt felhasználóra érvényesek. A kiléptető szabályoknál megadhatja, hogy a szabályok mely felhasználókra legyenek érvényesek.

 • Amennyiben arra kíváncsi, kollégája épp aktív-e, vagy meggyőződne arról, hogy az irodában találja, kattintson a Valós idejű aktivitás () menüre! Ezen az oldalon folyamatosan frissített adatok alapján megtekintheti a felhasználók aktuális, valós idejű státuszát, munkavégzésük helyszínét (iroda, otthon, terep), egyes felhasználókat kiválasztva pedig az aznapi munkaidő statisztikáikat, a feladataik előrehaladását, mobil eszközről lejelentett munkavégzésüket, számítógépes munkaidejükhöz tartozó képernyőképeiket.

  A szűrési feltételek beállításával lehetősége van azon adatok megjelenítésére, melyre szüksége van.

 • A Dashboard menüben diagramokon vagy táblázatokban, valós időben láthatja azokat a kimutatásokat, melyek Önt leginkább érdeklik.

  Az oldalon található csempékről információt kaphat munkatársainak tevékenységéről, az utóbbi napokban elszámolt munkaidőkről, alkalmazás használatról és webes böngészésről. Megtekintheti továbbá munkatársai munkaidő egyenlegét, vagy produktív számítógépes munkaidejét.

  Ahogy a Riportok menüből, innen is lehetősége van a kimutatások letöltésére. Az előre beállított lehetőségeken kívül saját, kedvencként elmentett riportjait is megjelenítheti ezen az oldalon.

 • A Szolgáltatás/Riportok lekérdezése/Riportok () menüben számos fajtájú és információtartalmú riport lekérésére nyílik lehetősége a rendszer által gyűjtött adatokból. A riportok a következő kategóriákba redezve találhatóak komplexitásuk és tartalmuk alapján: Elemi részletező riportok, Aktivitás riportok, Aggregált üzleti riportok, Felsővezetői riportok.

  Amennyiben ezek közül valamelyikre rendszeresen szüksége van, mentse el azt kedvenc riportjai közé, majd állítson be ütemezett kiküldést! Így a megadott paraméterek szerint, a beállított időpontban mindig meg fogja találni a kívánt riportot az e-mail fiókjában.

{0} pont teljesítve
cartoon figure