Újdonságok

2017.03.29.

Újdonságok a mobil applikációban 2017. április elejétől

Regisztráció: Az érdeklődők a jövőben már nem csak a weboldalon, hanem a mobil alkalmazás segítségével is könnyen regisztrálni tudják cégüket a rendszerbe az alkalmazást elindítva és a Regisztráció linkre koppintva.

Projektek/feladatok felvétele, felhasználókhoz rendelése: Ezentúl lehetőség nyílik az alkalmazás feladatválasztó ablakában új projektek vagy feladatok felvételére, melyeket (jogosultság függvényében) akár rögtön ki is oszthat más felhasználók számára.

Felhasználói lista nézetének változása: Ezentúl a szervezeti felépítésnek megfelelő mellett ABC sorrendben is megjeleníthetőek a felhasználók. A két nézet között az ABC/fa ikonra koppintva tud váltani. A keresőmező jobb oldalán lévő ikonra koppintva (jogosultság függvényében) kiválaszthatja, mely csoportokat szeretné látni.

Új felhasználói csoport/felhasználó felvétele: A felhasználói lista nézetben ezentúl (jogosultság függvényében) lehetősége nyílik új felhasználói csoportok vagy új felhasználók felvételére az egyes csoportok neve mellett található + ikonra koppintva.

Android 6 engedélykezelés: Ezentúl a mobil alkalmazás az Android 6.0 engedélykezelésének megfelelően gyűjti az alkalmazás használatához szükséges engedélyeket azokon az eszközökön, melyek ilyen vagy magasabb verziószámú operációs rendszert futtatnak.

Headset használatakor a képernyő lezárása hívás közben: A megfelelő engedélyek megadásával az alkalmazás képes lezárni a képernyőt, miközben Ön headset-tel hívást intéz. Ezzel kiküszöbölhető az aktív képernyőn való véletlen képernyőérintés.

Új értesítési ikonok: Az Android 6.0 megváltozott design-jának követése érdekében az értesítő sávban megjelenő ikonok színe megváltozik. Az eddigi színes ikonokat felváltják a fekete-fehér árnyalatúak.

Alkalmazásalapú feladatra váltó szabály engedélyhez kötése: Ezentúl speciális engedélyt igényel az alkalmazás alapú automatikus feladatváltó szabály használata. Az ehhez szükséges beállítások elvégzéséhez az alkalmazás odairányítja a felhasználót a telefon beállításaihoz.

2016.09.08.

Automatizálja könnyedén a munkavégzés dokumentálását kulcsszó alapú szabályok kialakításával!

A munkaidők elkönyvelését ezentúl kulcsszó alapú szabályok kialakításával is könnyen automatizálhatja. Ezek a szabályok a megadott kulcsszavak alapján automatikus feladatváltást vagy munkastátuszból való kiléptetést eredményeznek.

A rendszer képes a beírt karaktersort az E-mail feladójában, címzettjében, tárgyában, a megnyitott alkalmazás címsorában keresni, vagy a futó alkalmazások neveiben, a megadott webcímben vizsgálni, vagy Office dokumentum nevében és/vagy elérési útvonalában figyelni.

2016.09.02.

Az Online monitoring menüpont változásai

Az eddigi Online monitoring menüpont megújult és más elnevezést kapott: Valós idejű aktivitás. Ezentúl lehetősége nyílik több paraméter alapján szűrni a megjelenő felhasználók listáját, ha a Szűrés-t lenyitja. Egy-egy felhasználót kiválasztva bővült a megjelenő információk tartalma: részletes betekintést kaphat a felhasználó aktivitásáról, munkaidejéről, azokról a feladatokról, amelyeken aznap az adott pillanatig dolgozott, megtekintheti GPS koordinátáit, amennyiben használta a mobil alkalmazást és a rögzített képernyőképeket, amennyiben számítógépen végzett munkát.

2016.08.18.

Változás a napi munkaidő elszámolási ciklusban

A napi munkaidő elszámolás 24 órás ciklusa az eddigi hajnali 3 órai kezdés helyett 0 órára változik. Ez a változás azokat a felhasználókat érinti, akiknek az esti munkaidő beosztása átnyúlt az éjfél utáni időszakra is (pl. 18-02 óráig tartó műszak esetében) Mostantól az éjfél után kezdett feladatok ideje - akár a desktop, akár a mobil alkalmazásban - már nem az előző napi munkaidő egyenlegben, hanem a tényleges naptári nap munkaidő kimutatásában jelenik meg. Az éjfél előtt megkezdett feladatra könyvelt idő - a jelenlegi gyakorlatnak megfelelően - a dátumváltás előtti munkaidő kimutatásban fog szerepelni.

2016.07.12.

Riportok

Riportszolgáltatásunkat még egyszerűbbé tettük: ezentúl az egyes riportok lekérdezésekor lehetősége nyílik az oldalról való elnavigálás nélkül az adott lekérdezést kedvencként elmenteni és egyből ütemezett kiküldést beállítani rá. Ezzel együtt a Riportok menü Kedvenc riportok és Ütemezett riportok táblázata összevonásra került.

2016.06.21.

Riportok

A könnyebb használat és az áttekinthetőség érdekében módosult a Riportok menü felépítése.

Ütemezett riportok: A riportok ütemezett küldését egyszerűsítettük és a már meglévő ütemezéseket új táblázatba tettük. Ebben ki- és bekapcsolhatja a riport küldését, valamint lehetősége van azonnali kiküldésére, az ütemezés szerkesztésére és törlésére is. Új ütemezést a plusz ikonra kattintás után a felugró ablakban tud beállítani.

Kedvenc riportok: Kedvencként elmentett riportjait továbbra is megtalálja a riportok felett, innen azonnal letöltheti a kiválasztott riportot és szerkeszteni is tudja annak beállításait.

Riportok kategóriák szerint: Az eddigi csempés elrendezés helyett kategóriákba rendeztük a JobCTRL riportjait azok komplexitása és tartalma alapján.

Két új riporttal bővült a JobCTRL

Munkaidő alapú KPI riport: A cégspecifikus mérőszámokból kialakított KPI-ok idősoros kimutatásai gyorsan átláthatóvá teszik a különböző vállalati területek, csoportok eredményességének tendenciáit, a devianciákat, fejlesztendő területeket.

Munkaidő riport: Vállalati szinten felmért tranzakciók alapján elemzi a folyamatokat és eredményeket. Összehasonlítható elemzéseket ad az egyéni vagy csoportos teljesítésekről, az átlagtól vagy a kitűzött tervtől történő eltérésekről.

Teljes menü/Egyszerűsített menü

Az eddigi menürendszert két csoportra bontottuk: legfontosabb funkciókat összegyűjtöttük az Egyszerűsített menübe, míg a Teljes menüben továbbra is ugyanazokat a funkciókat érheti el, mint eddig.

Feladatok és felhasználók összerendelése

Ezen az oldalon egy helyen tud felhasználói csoportot, felhasználót, projektet és feladatot felvenni, valamint ezeket egymáshoz rendelni. A pontos működés leírását elérheti a oldal tetején levő "i" fület lenyitva.

JobCTRL alkalmazások telepítése ikon

A számítógépes és mobil alkalmazás még könnyebb elérhetősége érdekében az oldal fejlécében található JobCTRL alkalmazások telepítése ikonra kattintva közvetlenül eléri a telepítéshez szükséges linkeket és telepítőkészleteket.

2016.02.05.

Offline munkavégzés igénylése és jóváhagyása

A könnyebb és rugalmasabb kezelhetőség érdekében hasznos funkciókkal bővült az offline munkaidő igénylésének és jóváhagyásának folyamata. A mai naptól a meetingek bármely állapotból igényelhetővé, illetve jóváhagyhatóvá válnak. Ezzel együtt bármely állapotból lehetőség lesz az offline munkaidő törlésére, és a törölt offline munkaidő láthatósága kizárólag a felhasználóra korlátozódik. Ennek eredményeként nincs szükség a továbbiakban a meetingek visszavonására, hiszen egy lépésben módosíthatóvá, újraigényelhetővé vagy éppen törölhetővé válnak.

Módosul azok köre, akiknek lehetősége van az offline munkaidők jóváhagyására. A jóváhagyási oldalt a jövőben már a projektvezetők is láthatják, amennyiben az igénylő és a feladatra elkönyvelt idő is a projekthez tartozik. Az igénylő felhasználó csoportvezetője amennyiben jogosult az offline munkaidő jóváhagyására, de az adott projekthez tartozó feladatra nincs láthatósága, abban az esetben a feladat elnevezését csak korlátozva láthatja. A könnyebb átláthatóság érdekében az utolsó 10 igénylést/módosítás/jóváhagyást egy összefoglaló táblázatba gyűjtöttük.

2015.12.11.

Új felhasználók felvétele/szerkesztése popup ablak

Egységesítettük az új felhasználó, új feladat felvétel és hozzárendelések felugró ablakait. Az új megjelenésben az alapnézetben csak a kötelezően kitöltendő mezőket látja, az összes többi mező rejtve marad és csak az Összes mező mutatása link megnyomására jelennek meg. Változás, hogy az egységes megjelenésnek megfelelően, a jobb helykihasználás miatt, minden ablakban 2 oszlopban helyezkednek el a mezők. Megváltozott a Hozzáférési szint bejelölésének lehetősége: ezentúl egy választógomb segítségével adható meg a kívánt beállítás. Kisebb változás történt az új felhasználó aktiválásának módjában: az új ablakban már nem külön gombként jelenik meg a Mentés és Aktiválás, hanem egy külön jelölőnégyzetben adható meg, hogy a Mentés-t követően a felhasználói fiók aktiv vagy inaktív státuszba kerüljön-e. Amennyiben az aktiváló e-mail küldését nem jelöli be, úgy lehetőség van a felületen a felhasználói fiókhoz tartozó jelszó megadására. Ebben az esetben maga a felhasználó nem kap értesítést a felhasználói fiók létrehozásáról. Az aktiváló email küldésének bejelölésével a rendszer aktiváló emailt küld a felhasználónak, aki az abban szereplő linkre kattintva tudja megadni felhasználói fiókjához tartozó jelszavát.

Új felhasználó csoport felvétele/szerkesztése popup ablak

Az új megjelenésben az alapnézetben az új felhasználó csoport felvétele és szerkesztése esetén is csak a kötelező mezők jelennek meg, az összes többi mező rejtve marad és csak az Összes mező mutatása link megnyomására válnak láthatóvá.

Új feladat felvétele/szerkesztése popup ablak

Az új megjelenésben a feladatok felvétele és szerkesztése esetében is az alapnézetben csak a kötelező mezők láthatóak, az összes többi mező rejtve marad és csak az Összes mező mutatása link megnyomására jelennek meg. Új feladat felvételekor az eddigi felhasználóhoz rendelés ablak megváltozik. Mind a közvetlen-, mind a csoport- vagy a szerepkör szerinti hozzárendelés itt lesz megadható. A hozzárendeléshez megadott tervezett időtartam mostantól nem csak teljes időtartamra, hanem a megadott időszakra vonatkozóan napi szinten is megadható.

Új projekt felvétele/szerkesztése popup ablak

Az új megjelenésben az alapnézetben az új projekt felvétele és szerkesztése esetén is csak a kötelező mezők jelennek meg, az összes többi mező rejtve marad, és csak az Összes mező mutatása link megnyomására válik láthatóvá.

Feladatok/felhasználók szerkesztése

A felhasználói- és feladat fában is, a könnyebb szerkeszthetőség kedvéért, megjelenik egy ceruza, amellyel a kiválasztott csoport/felhasználó vagy feladat/projekt Általános adatai szerkeszthetőek.

Egységes táblázat és funkcionalitás a Hozzárendelések menüpontban

A jövőben egy táblázatban jelennek meg a csoport-, a szerepkör szerinti és a közvetlen hozzárendelések. Az új táblázatban Névre, Időtartamra valamint Időszakra lehet majd a hozzárendeléseket rendezni. A táblázat jobb felső sarkában megjelenő Szűrés ikon fölé állva jelennek meg azok a szűrőfeltételek (Hozzárendelés típusa, Határidővel rendelkező, Lejárt határidejű, Tervezett időtartamú), melyekkel a táblázatban megjelenő hozzárendelések szűrését tudja módosítani.

Új hozzárendelés felvétele esetén lehetőség lesz feladatok keresésére. A kívánt feladatot kiválasztva megjelennek annak adatai és az új feladatfelvételhez hasonlóan egységes ablakban kezelhetőek a feladathoz tartozó hozzárendelések.

Változások a Feladatok táblázatban

A Feladatok táblázat ugyanolyan kinézetet kap, mint a Hozzárendelések. Az új táblázatban Névre, Időtartamra valamint Időszakra lehet majd a hozzárendeléseket rendezni. A jobb felső szűrőbe szintúgy bekerül a Hozzárendelés típusa, Határidővel rendelkező, Lejárt határidejű, Tervezett időtartamú szerinti szűrési lehetőség.

2015.11.27.

Kedvenc és ütemezhető riportok

Mai naptól lehetősége van leggyakrabban lekért riportjainak Kedvencként való elmentésére: ha az adott riportot kiválasztva a Lekérdezés|Kedvenceim gombok közül a Kedvenceimet választja, kitölti az űrlapot, majd a Felvesz gombra kattint. Kedvenc riportjait két kattintással lekérheti a Riportok gyűjtőoldal tetején levő legördülő menüből.

Amennyiben bejelentkezés nélkül szeretné elérni kedvenc riportjait a Szolgáltatás/Riportok küldése/Ütemezett riportok menüpontban beállíthatja a kívánt riportok ütemezett kiküldését e-mailben.

2015.11.06.

Riportok gyűjtőoldal

A könnyebb lekérdezés és a kényelmesebb elérés érdekében „Riportok” néven létrehoztunk egy olyan gyűjtőoldalt, melyen a JobCTRL®-ban elérhető riportok a már eddig megszokott sorrendben, csempés elrendezésben szerepelnek. A gyűjtőoldal létrejöttével az egyes riportok különálló menüpontjai megszűnnek, ezentúl a „Riportok” menüpontból (Szolgáltatás/Riportok lekérdezése/Riportok) nyílik lehetőség a kívánt riport lekérdezésére. Ez az újdonság az egyes riportok lekérdezésének Kedvencek sávból való közvetlen elérését nem befolyásolja.

2015.08.12.

Csoport és szerepkör szintű hozzárendelések

Ezentúl lehetőség nyílik csoportokhoz vagy szerepkörökhöz is feladatot rendelni. Ezzel egyszerűbbé és gördülékenyebbé válik az egész céget, vagy nagyobb csoportokat érintő feladatok felhasználókhoz rendelése. Ennek köszönhetően az új belépők is automatikusan megkaphatják a munkavégzésükhöz szükséges alapfeladatokat, elég csak a megfelelő csoporthoz vagy szerepkörhöz rendelni őket.

Ezzel az új funkcióval együtt a Szerkesztés/"Hozzárendelt felhasználók" menü neve megváltozik "Hozzárendelések"-re, valamint a „MyJobCTRL/Feladatok” oldalon is megjelent egy új szűrési lehetőség, amellyel elkülöníthetők a közvetlen vagy csoport/szerepkör szintű hozzárendelések.

2015.06.26.

Menüpontok egyedi ikonjai

Mostantól minden menüpont új, egyedi ikont kap a könnyebb azonosíthatóság érdekében. A már meglévő ikonjaink is megújulnak.

Menüpont kereső

A menüpontok könnyebb és gyorsabb elérhetősége érdekében mostantól lehetőség nyílik rákeresni a menüpontokra a JobCTRL® webalkalmazásban. A keresőmezőbe való gépeléskor a rendszer 3 karakter után már csak azokat a menüpontokat mutatja, melyek tartalmazzák a beírtakat.

Menüpontok megnyitása új oldalon

Mostantól lehetőség nyílik a webalkazásban annak beállítására, hogy az egyes menüpontok alapértelmezettként új oldalon nyíljanak meg, ezzel segítve a felhasználókat abban, hogy párhuzamosan több menüt nyithassanak meg. Ezt a lehetőséget a menüpont kereső mező melletti ikonra kattintva tudja aktiválni (ekkor az ikon színe kék) vagy inaktiválni (ekkor az ikon szürke).

2015.05.07.

Új értékek a Munkaidő napi bontásban riportban

Mától új értékekkel bővül a Munkaidő napi bontásban riport. Ezentúl pontosabb információ áll majd rendelkezésre az irodán belülről és az irodán kívülről végzett munkaidőről. Ezen új értékek mutatását vagy elrejtését a Kimutatás kategóriái opciónál lehet beállítani.

Jelszóerősség vizsgálat

Bevezetésre kerül a jelszó erősségének vizsgálata. Ennek következtében új jelszó megadásakor, valamint jelszómódosításkor a következő feltételeknek kell megfeleljen a megadott jelszó: a hossza legalább 6 karakter kell legyen, tartalmaznia kell minimum egy betűt és egy számot vagy egy speciális karaktert. Ez a módosítás a meglévő jelszavakat nem érinti, nem szükséges azokat az új szabályok szerint megváltoztatni.

2015.04.14.

Szabályok definiálása több ablakra

A JobCTRL®-ban innentől már nem csak egy, hanem egyszerre több ablak tartalmára vonatkozóan is lehet szabályokat definiálni. Ezáltal komplexebb összefüggések alapján is meg lehet határozni, hogy egy adott felhasználó milyen feladaton dolgozik.

Figyelmeztető ablakból elérhető feladat-információk

A kliens figyelmeztető ablakában szereplő feladatok kattinthatóvá válnak, ezáltal rögtön előhívhatóak lesznek az adott feladat részletei. Ennek köszönhetően könnyen módosíthatóvá válnak az arra vonatkozó adatok, valamint lehetőség nyílik a feladat lezárására is.

Offline munkavégzés jóváhagyása

Április 15-től bevezetésre kerül az Offline munkaidő (ad-hoc meeting és Calendar meeting) jóváhagyási folyamata. Bekapcsolás esetén ezáltal lehetőség nyílik ezen munkaidőket - a szabadságok és a manuális munkaidő-módosítások mintájára – felettesi jóváhagyáshoz kötni. A Calendar esetében a jóváhagyásra küldés előtt lehetőség lesz szűrni, hogy mely elemeket akarjuk jóváhagyatni és melyeket nem.

Újdonságok oldal

A JobCTRL® újdonságainak könnyebb követése érdekében létrehoztuk az Újdonságok oldalt, mely a webalkalmazásba való bejelentkezés után a jobb felső sarokban található ikonra kattintva érhető el. Ezentúl minden fontosabb változás megtekinthető lesz minden felhasználónk számára ezen az oldalon.

2015.04.01.

Manuális munkaidő-módosítás elérhető a kliensből is

Az eddig csak a JobCTRL® weboldalán elérhető Manuális munkaidő-módosítás funkció a április 1-jétől a kliens alkalmazásból is elérhetővé válik, így a felhasználók a munkaidő adatokat a jövőben még egyszerűbben nézhetik vissza és szerkeszthetik. A kliensben megjelenő új ikonra (az alsó képen pirossal kiemelve) való kattintás után a felugró ablakban van lehetőség kiválasztani a munkanapot és azt a konkrét időszakot, melyet módosítani szeretnénk. A módosítás a módosítandó időszakra való kattintás után megnyíló ablakban végezhetó el.

3 hónapnál régebbi képernyőképek törlése

Május 1-től a rendszer automatikusan törli a 3 hónapnál régebbi rögzített képernyőképeket. Ezt követően visszamenőleg csak az elmúlt 3 hónap képernyőképeinek megtekintésére lesz lehetősége az arra jogosult személyeknek.

2015.02.18.

Prioritás és kötelező indoklás mezők kezelésének változása

A hozzárendelt felhasználóknál eddig külön megadható prioritás és kötelező indoklás mezők csak feladat szinten lesznek megadhatóak, a hozzárendelések szintjén megszüntetésre kerülnek.

A megszüntetést követően amennyiben a feladatoknak volt beállított prioritása, úgy a jövőben a feladat ezzel a prioritással szerepel. Amennyiben a feladat szintjén nem volt megadott prioritás, a feladat a hozzárendelt felhasználók közül a legmagasabb prioritás adatát örökli.

Fontos változás, hogy amennyiben kötelező indoklás a feladathoz rendelt felhasználók közül legalább 1 felhasználónál kötelező volt, a változást követően a feladathoz rendelt összes felhasználónál kötelezővé válik.

A változást követően amennyiben a hozzárendelések tartalmaztak kötelező indoklásra vonatkozó paramétereket, úgy a feladat a hozzárendelések beállításai közül a legszigorúbb beállítást örökli meg (legkorábbi időpont után, legkisebb teljesített idő, legrövidebb ismétlési ciklus, leggyakoribb ismétlések száma)

Ezzel a módosítással megváltoznak a feladatok felvételi felületei is. A kötelező indoklás mezők megadása a Hozzárendelések helyett a Feladatoknál lesz elérhető az Opcionális mezők kijelölését követően a Haladó beállítások részben.

Figyelem! A változtatás a publikus interfészt is érinti, ezért a rendszerüket szükséges lehet az új verzióhoz hozzáállítani. Technikai információkért kérjük, forduljanak a JobCTRL® Support csapathoz.

Legutóbb lezárt feladatok újranyitása a kliensből

Ezentúl a kliensben is lehetséges lezárt hozzárendelést újranyitni. Annak érdekében, hogy ne nyithassa vissza akárki a feladatait, a website-on bevezetünk egy új alapbeállítást „Hozzárendelések újranyitásának korlátozása” névvel, aminek 3 választási lehetősége lesz:

a) A felhasználó nem nyithat újra hozzárendelést

b) A felhasználó nem nyithat újra hozzárendelést, ha a hozzá tartozó feladat zárva van

c) A felhasználó mindig újranyithatja a hozzárendelést (feladatokat és projekteket is visszanyit)

Amennyiben a felhasználónak nincsen jogosultsága újranyitni a hozzárendelést erről értesítést kap a rendszertől.Alapértelmezett beállításként a jelenlegi működés alapján a c) beállítás jelenik meg. Amennyiben nem szeretnék ezt engedélyezni a felhasználóknak, akkor a fentiek alapján kérjük, adják meg a megfelelő beállításokat.

Projekt vezetők számára is elérhető a munkaidő módosítás jóváhagyása

A munkaidő módosítás jóváhagyó oldal megnyílik a projekt vezetők előtt is, így egy adott projekt alatti feladathoz tartozó munkaidő módosítási kérelem jóváhagyása számukra is elérhetővé válik. Ezzel a kiterjesztéssel végre egy projektet érintő munkaidő módosításról a legilletékesebb nyilatkozhat, azaz a projekt vezető.

Korábban a projektekhez rendelt - csoportvezetők által nem látható - feladatok módosítási igényei a csoportvezetőkhöz kerültek, de ezzel a módosítással ez a jogosultság megszűnik, a csoportvezetők kizárólag az általuk látható feladatok módosításit hagyhatják jóvá.

A jóváhagyásokhoz kapcsolódó email értesítéseket a jövőben a projekt vezetők is megkapják, ha az E-mail értesítések beállításaiban ezeket kérik.

Offline munkaidő felvétel

Offline munkaidő rögzítés alatt a kiléptető szabályok által tiltott alkalmazások használata mostantól csökkenti az Offline munkaidő rögzítés során elszámolható munkaidőt. Erre a korlátozásra azért van szükség, hogy a munkavállalók részéről ne legyen kijátszható, hogy offline munkaidő rögzítés során, cégszinten beállított szabályok szerint munkavégzésnek nem minősülő alkalmazáshasználatot számolnak el munkaidőnek.

Külső azonosítók módosítása

A jövőben a felhasználók külső azonosítói webes felületen is módosíthatóvá válnak azok számára, akiknek van teljes joguk az adatlap módosítására.

Szűrési lehetőség a Projekt riportban

A projekt adatok hatékony elemezhetőségének elősegítése érdekében mostantól lehetőség nyílik a Projekt riport rugalmas testreszabására. Szabadon kiválaszthatóak a riportban megjelenítendő oszlopok, lehetőség nyílik szűrésre kategóriák szerint, és lehetőség van a feladatokhoz tartozó leírás megjelenítésére is egy új oszlopban.

Kiválasztott oszlop szerinti sorba rendezés a Manuális munkaidő módosítás jóváhagyó felületén

A Manuális munkaidő módosítás jóváhagyó táblázatában a jövőben lehetőség nyílik a kívánt oszlopok (pl.név) szerinti sorba rendezésére. Ezzel könnyebben követhetővé válik az egyes felhasználók munkaidő módosításai, amelyek ezentúl csoportosítva jelennek meg.

Gyorsbillentyűk megadása a JobCTRL® webes alkalmazás oldalaihoz

Mostantól a kliens testreszabása során beállíthatóak gyorsbillentyűk a JobCTRL® webes alkalmazás menüjében lévő oldalak bármelyikének elérésére, ezzel is jelentősen egyszerűsítendő és gyorsítandó a JobCTRL®-al járó adminisztrációt.

Feladatra váltó checkbox új feladat létrehozásakor

Annak érdekében, hogy egy újonnan létrehozott feladatra még könnyebben lehessen váltani, beépítettünk egy checkbox-ot a JobCTRL® kliensből elérhető Új feladat ablakban, melyet kiválasztva a rendszer a feladat létrehozását követően automatikusan a létrejött feladatra vált.

Feladatnév és permalink másolása a kliensből

A feladatra történő utalás segítése érdekében másolhatóvá vált a kliens aktuális feladata és annak elérési útja. A vágólapra történő másoláshoz az egérrel az aktuális feladatnév felé kell állni és a CTRL+C billentyűkombinációval másolni.

2015.01.21.

E-mail értesítések kiválasztott felhasználókra

Kibővült az e-mail értesítések paraméterezési lehetősége. Ezentúl az is beállítható, hogy ne az összes felhasználóról, hanem csak bizonyos felhasználókról érkezzenek e-mail értesítéseink. Ennek segítségével az arra jogosultak kiválaszthatják, hogy csak saját beosztottaikról kapjanak értesítéseket a jövőben, így elkerülhető a felesleges e-mail forgalom.

Az e-mail küldések mostantól globálisan is kikapcsolhatóak az Adminisztráció/Cégszintű beállítások/Alapbeállítások menüpont Egyéb beállításainál.

Jelenlévő felhasználók számának figyelése a szabadság kérelmek elbírálása során

JobCTRL® ezentúl lehetőséget nyújt arra, hogy csoportokra vagy szerepkörökre megadható legyen a minimálisan jelenlévő felhasználók száma vagy százaléka. Így lehetővé teszi a vezetők számára, hogy a szabadságkérelmek elbírálása során ezen információkat figyelembe véve mérlegeljék azok jóváhagyását. A rendszer a jóváhagyást megelőzően figyelmeztetést ad, ha a jóváhagyás során sérül a csoportban minimálisan jelenlévő felhasználók száma vagy százaléka feltétel bizonyos csoportok/szerepkörök esetén, illetve a jóváhagyást követően e-mail üzenetben értesíti az érintett vezetőket.

2014.11.04.

Jogosultságok menüpont megszűnése

A Cégszintű beállítások és a Felhasználók, csoportok beállításai menüpontokban szereplő Jogosultságok menü megszűnik és bekerül az Alapbeállítások oldalra, változatlan tartalommal és működéssel.

2014.10.22.

Automatikus projekt- és feladatlezárás

Az aktív projektek és feladatok könnyebb követésének érdekében bevezetjük az automatikus projekt- és feladatlezárást. Ennek hatására holnaptól azon projektek és feladatok, melyek már nem aktívak (megadott határidejük már lejárt és nem tartalmaznak további feladatot, valamint nincsenek hozzárendelve egy felhasználóhoz sem), automatikusan lezárásra kerülnek.

2014.09.17.

Új feladat felvétele a desktop alkalmazásból

Az egyszerűbb feladatfelvétel érdekében már nem csak a webalkalmazásból, hanem a desktopból is egyszerűen és gyorsan, mindössze néhány kattintást követően hozhat létre új feladatot.

Az „Új feladat” ikonra kattintva egy új ablak jelenik meg, mely – a webalkalmazáshoz hasonlóan – a létrehozni kívánt feladatra vonatkozó, kötelezően kitöltendő mezőket tartalmazza.

Gyorsbillentyű új feladat létrehozására

Új funkcióként jelenik meg az asztali alkalmazásban az új feladatok létrehozására szolgáló ablak gyorsbillentyűkkel való elérése. Az erre szolgáló billentyűkombinációt a Testreszabás menü Gyorsbillentyűk menüpontjában adhatja meg.

Feladat adatainak módosítása a desktop alkalmazásból

Az egyszerűbb és könnyebb elérhetőség érdekében a feladatok adatait desktop alkalmazásból is módosíthatja. A feladatlistákban a módosítani kívánt feladatra állva előtűnik egy ceruza ikon, amelyre kattintva előhívható a szerkesztőablak.

Munkaidő módosítás riport

A munkaidő-módosítások könnyebb áttekinthetősége érdekében új riportot vezetünk be, mely a webalkalmazás Szolgáltatás/Riportok lekérdezése menüpontjában érhető el.

2014.07.30.

Munkaidő-módosítási kérelmek táblázatos megjelenítése

A munkaidő-módosítások könnyebb követhetősége érdekében mostantól a Manuális munkaidő-módosítás és a Manuális munkaidő-módosítási kérelem oldalakon láthatóak a legutóbbi módosítási kérelmek és azok státuszai. Az előbbiben a felhasználó legutolsó 5 kérelmének státusza, az utóbbiban a felhasználó által szerkeszthető dolgozók kérelmeinek státuszában bekövetkezett legutolsó 10 változás jelenik meg.

Projekt- és feladat történet megjelenítése

Projekt/feladat történet néven új menüpont jelenik meg a Szerkesztés menüben. A megjelenő táblázatnak köszönhetően könnyen átlátható, milyen módosítások történtek egyes feladatok vagy projektek tekintetében.

Paraméterezhető munkafolyamat-riport

Ezentúl még pontosabban hívhatja le a munkafolyamat-riportokat a munkaidő típusának megadásával, amelyet a webalkalmazás a későbbi lekérdezésekhez is megjegyez. A választható mezők mellett újdonság, hogy a JobCTRL® munkafolyamat-riportját .CSV formátumban is letöltheti, mely generálása gyorsabb és Excel-ben ugyanúgy megnyitható.

2014.07.09.

Nem elbírált munkaidő-módosítások megjelenítése

A munkaadminisztráció gördülékenységét kívánjuk támogatni két újítással is a manuális munkaidő-módosítás oldalon. A munkafolyamat diagramon mostantól a még nem elbírált módosításokat (hozzáadott munkaidő, feladatmódosítás) is megtekintheti: az egyéb munkaidőtípusoktól és a jóváhagyott módosításoktól jól elkülönülten, átlósan csíkozott kitöltéssel jelennek meg. Emellett a munkaidő-módosításokhoz tartozó megjegyzéseket is azonnal láthatja, ha a diagramon a kézi munkaidő sávjában egy manuálisan módosított munkaidő csíkja fölé viszi az egérmutatót.

Riportok új Excel formátumban

A JobCTRL® riportozási rendszere mostantól az új Excel formátumot (XLSX) is támogatja, ezáltal a riportokat még gyorsabban, kisebb méretben töltheti le. Az XLSX kiterjesztésű fájlok emellett biztosabban kezelik a nagy sormennyiségű táblázatokat, így az összetartozó adatokat ilyen esetekben sem tördelik szét, hanem egy munkalapon jelenítik meg, ezzel megkönnyítve a felhasználók számára a riportok feldolgozását és összesítését.

2014.06.25.

Testreszabható főmenü

A JobCTRL® desktop alkalmazásban a főmenü feladatlistáit mostantól szabadon átrendezheti, elrejtheti vagy újra megjelenítheti, ahogyan Önnek éppen a leginkább megfelelő. Átrendezéshez a főmenüben húzza át egérrel a listakategóriát a megfelelő helyre, elrejtéshez vagy megjelenítéshez pedig használja a Testreszabás ablak Menü fülén található kapcsolókat. (A Kedvencek listakategória a megcsillagozott feladatokat gyűjti egybe, így ez a menüpont csak akkor jelenik meg ténylegesen a főmenüben, ha van csillaggal megjelölt aktuális feladata.)

Szűrhető menüpontok

A JobCTRL® webalkalmazás menüstruktúrájának új szűrőfunkciója a menü újfajta használatát teszi lehetővé, amely elsősorban azok számára hasznos, akik gyakran használnak nyolcnál is több menüpontot. A szűrő bekapcsolásával a megcsillagozott menüpontok lesznek csak láthatóak, ezáltal gyorsabban navigálhat az Ön számára fontos funkciók között. Emellett a menüstruktúra rögzítésével ezeket a menüpontokat bármikor azonnal elérheti, és ezzel együtt a kedvencek sávot is eltűntetheti.

Csoportszintű beállítások a vállalati hierarchiában

Az alapbeállításokat és jogosultságokat ezentúl a Szerkesztés/Felhasználók, csoportok beállításai menüben is szerkesztheti csoport-, illetve cégszinten. Az egyes felhasználói csoportokra kattintva megtalálja ugyanazokat a beállításokat, amelyeket az Adminisztráció/Cégszintű beállítások/Szerepkörök menüpont csoport típusú szerepköreinél érhet el. A vállalati hierarchiában a legfelső elemre, vagyis a cég nevére kattintva pedig a cégszintű alapbeállításokat és jogosultságokat tudja elérni, amelyeket – ahogyan korábban is – az Adminisztráció/Cégszintű beállítások menü alatt is megtalálhat.

2014.05.28.

Május 28-tól egységes megjelenés és új funkciók a JobCTRL® alkalmazásokban

A felhasználói igények és visszajelzések alapján egységesítettük a JobCTRL® alkalmazások felhasználói felületeit. A kialakítás során az volt az elsődleges szempont, hogy a felhasználók számára egyértelműbb, könnyen kezelhetőbb és szebb felületet alkossunk. Az új funkcióknak köszönhetően még egyszerűbbé válik a JobCTRL® működése, tovább csökken az adminisztrációval és feladatváltással eltöltött idő, mindez azzal a céllal, hogy a felhasználói élményt tovább javítsuk.

A desktop alkalmazás megújult, felhasználóbarát felülete még könnyebbé teszi a JobCTRL® mindennapos használatát:

a) az egyszerűbb és gyorsabb feladatváltással csökken az adminisztrációs idő,

b) a színes ikonok segítségével átláthatóbbá válik a feladatlista, segítve a gyorsabb feladatválasztást,

c) egyetlen ablakban könnyen személyre szabható az alkalmazás, még egyszerűbbé téve a felhasználást.

A webalkalmazásban az oldalról behívható menüből vagy Kedvencek sávból minden funkció gyorsan elérhető:

a) az új csoportosítással egy helyre kerülnek az adminisztrációhoz, a működtetéshez, valamint az elemzéshez kapcsolódó menüpontok, jobban átláthatóvá téve a funkcionalitást,

b) létrehoztuk a Kedvencek sávot, ahol minden olyan menüpontot elmenthet és előhívhat, amire leggyakrabban szüksége van,

c) új elemként jelenik meg a My JobCTRL menüpont, ahol egy helyen találja meg az összes Önre vonatkozó adatot és beállításokat.

Mobil eszközön is megtekintheti a korábban csak a web- és desktop alkalmazásban elérhető információkat a munkavégzésről:

a) láthatóak a tervezett feladatok, napi aktivitások, akár visszamenőlegesen is,

b) a mobil alkalmazásban is megtekintheti az Önhöz rendelt kollégák feladatait, aktivitásait,

c) teljesen új felületet és kibővített funkcionalitást kapott az alkalmazás, jobban integrálva az irodán kívüli munkavégzést.

Így kezdje el

 • A számítógépes alkalmazás elválaszthatatlan része a JobCTRL® webalkalmazásának, bekapcsolt állapotban automatikusan követi és méri az Ön munkavégzését, melyről elemezhető riportokat készít.

  Amennyiben a regisztráció során nem töltötte le és telepítette a számítógépes alkalmazást, meg tudja tenni, ha a jobb felső sarokban a neve melletti legördülő menüből először kiválasztja a JobCTRL® alkalmazások telepítése-t, majd elindítja a kívánt alkalmazás letöltését.

  Az alkalmazást elindítani vagy leállítani az ikonra () (bal egérgombbal) kettőt kattintva tudja. (A rendszer a regisztrációkor használt IP címet automatikusan irodai hálózatnak tekinti, így akkor fog irodai tartózkodást mutatni, amikor bármelyik felhasználó azon az IP címen kapcsolódik az internetre. Bármilyen egyéb IP címről való kapcsolódás esetén a rendszer irodán kívülről dolgozónak mutatja a felhasználót. Amennyiben nem a kívánt nézetet látja, akkor az adatok pontos megjelenítése érdekében javasoljuk, hogy menjen a Céges hálózatok oldalra () és szükség esetén módosítsa az irodai IP cím beállításokat!)

  Az alkalmazást az Ön kényelme érdekében úgy állítottuk be, hogy az automatikusan feladatokat hozzon létre és a feladatok közti váltást is magától végezze el, így csökkentve a manuális adminisztráció szükségességét. Amennyiben az automatikus feladatlétrehozás és váltás aktív, a manuális használatot felül fogja írni az automatikus működés. Saját szabályok felvételével tovább pontosíthatja a feladatvégzés dokumentálását.

  Az automatikus feladatváltást bármikor kikapcsolhatja a webalkalmazás Alapbeállítások () menüpontjában vagy, ha lenyomva tartja a CTRL billentyűt és a bal egérgombbal a számítógépes alkalmazás ikonjára () kettőt kattint. Így lehetősége nyílik a manuális feladatváltásra.

 • Alapbeállításként egy felhasználói csoport szerepel a rendszerben, melyben Ön az egyetlen tag.

  Kollégái regisztrálásához látogasson el a Szerkesztés/Felhasználók, csoportok beállításai/Felhasználói fiók​ szerkesztése () menübe! Az új kollégák felvételét két módon is megteheti: egyenként, manuálisan hozzá tudja adni őket a rendszerhez, vagy egy Excel táblázat segítségével egyszerre tudja regisztrálni az összes dolgozót.

  A felhasználói hierarchiában szerkesztheti, áthelyezheti csoportjait és felhasználóit, akár tömegesen is.

 • A rendszerben a munkaidőrögzítés minden esetben feladatokra történik. Ahhoz, hogy mindez megtörténjen, vegyen fel feladatokat a Szerkesztés/Projektek, feladatok szerkesztése/Projektek, feladatok alapadatainak szerkesztése​ () menüpontban! A regisztrációval egyidőben generáltunk Önnek 5 feladatot (Adminisztráció, E-mailek kezelése, JC360 Adminisztráció, Megbeszélés, Szünet). További projekt vagy feladat felvétele során adja meg annak időszakát, prioritását, tervezett költségét és időtartamát!

  A projekt- vagy feladatfelvétellel egyidőben lehetősége van azokat kollégáihoz rendelni a felugró ablakban a "Projektrésztvevők felvétele" illetve a "Hozzárendelések" részekben.

 • A munkaidők elkönyvelését pontosabbá teheti, ha a Kulcsszó alapú szabályok () oldalon saját szabályok kialakításával automatizálja a rendszer működését. Az automatikus szabályok a megadott kulcsszavak alapján automatikus feladatváltást vagy munkastátuszból való kiléptetést eredményeznek.

  A rendszer képes a beírt karaktersort az E-mail feladójában, címzettjében, tárgyában, a megnyitott alkalmazás címsorában keresni, vagy a futó alkalmazások neveiben, a megadott webcímben vizsgálni, vagy Office dokumentum nevében és/vagy elérési útvonalában figyelni.

  A Feladatra váltó szabályok minden, az adott feladathoz hozzárendelt felhasználóra érvényesek. A kiléptető szabályoknál megadhatja, hogy a szabályok mely felhasználókra legyenek érvényesek.

 • Amennyiben arra kíváncsi, kollégája épp aktív-e, vagy meggyőződne arról, hogy az irodában találja, kattintson a Valós idejű aktivitás () menüre! Ezen az oldalon folyamatosan frissített adatok alapján megtekintheti a felhasználók aktuális, valós idejű státuszát, munkavégzésük helyszínét (iroda, otthon, terep), egyes felhasználókat kiválasztva pedig az aznapi munkaidő statisztikáikat, a feladataik előrehaladását, mobil eszközről lejelentett munkavégzésüket, számítógépes munkaidejükhöz tartozó képernyőképeiket.

  A szűrési feltételek beállításával lehetősége van azon adatok megjelenítésére, melyre szüksége van.

 • A Dashboard menüben diagramokon vagy táblázatokban, valós időben láthatja azokat a kimutatásokat, melyek Önt leginkább érdeklik.

  Az oldalon található csempékről információt kaphat munkatársainak tevékenységéről, az utóbbi napokban elszámolt munkaidőkről, alkalmazás használatról és webes böngészésről. Megtekintheti továbbá munkatársai munkaidő egyenlegét, vagy produktív számítógépes munkaidejét.

  Ahogy a Riportok menüből, innen is lehetősége van a kimutatások letöltésére. Az előre beállított lehetőségeken kívül saját, kedvencként elmentett riportjait is megjelenítheti ezen az oldalon.

 • A Szolgáltatás/Riportok lekérdezése/Riportok () menüben számos fajtájú és információtartalmú riport lekérésére nyílik lehetősége a rendszer által gyűjtött adatokból. A riportok a következő kategóriákba redezve találhatóak komplexitásuk és tartalmuk alapján: Elemi részletező riportok, Aktivitás riportok, Aggregált üzleti riportok, Felsővezetői riportok.

  Amennyiben ezek közül valamelyikre rendszeresen szüksége van, mentse el azt kedvenc riportjai közé, majd állítson be ütemezett kiküldést! Így a megadott paraméterek szerint, a beállított időpontban mindig meg fogja találni a kívánt riportot az e-mail fiókjában.

{0} pont teljesítve
cartoon figure